Szőke Melinda

Szőke Melinda

a Kitárul a világ Fejlesztő Központ vezetője, gyógypedagógus - konduktor

Végzettségem: gyógypedagógus (autizmus spektrum pedagógiája szakirány – tanulásban akadályozottak szakirány), konduktor-tanító, Pfaffenrot-, Ayres-terapeuta (szenzoros integrációs terápia), babaúszásoktató (Stoller Babaúszó Akadémia)

Képzésben lévő családterapeuta vagyok, jelenleg a szupervíziós fázisban. Elsősorban autizmussal diagnosztizált gyermekek családjaival, vagy olyan párok párterápiájával foglalkozom, ahol az egyik fél autizmusban érintett. Természetesen olyan családokat, párokat is várok, ahol normatív válság (költözés, testvérszületés, kamaszkor stb.) vagy elakadás van a felek közötti kommunikációban. 

2002 óta dolgozom a tipikustól eltérő fejlődésű gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel. Az intézmény vezetőjeként sikerült olyan csapatot gyűjtenem magam mellé, akik hasonlóan gondolkoznak, mint én. 

Érintett szülőként és szakemberként fontosnak tartom, hogy az általam/általunk fejlesztett gyerekek/fiatalok környezete (családja, tesvérei, az őket ellátó intézmények) is megfelelő támogatásban részesüljenek. Jelenleg is tanulok, családterápiás képzésben veszek részt.

Szakemberként a célom, hogy a klienseink a számukra legnagyobb önállóságot érjék el. Ebben támogatjuk őket és családjukat az aktuális kutatási eredményeknek megfelelően. A munkámban fontosnak tartom, hogy naprakész információkkal rendelkezzem az evidenciaalapú megközelítésekről, az aktuális jó gyakorlatokról. 

Mindenkiben ott van a vidámság, a humor, a szeretet. Mindenkivel lehet dolgozni, haladni, eredményeket elérni. Ehhez a megfelelő kulcsot néha nehéz felfedezni, de a célunk, hogy közösen mégis megtaláljuk.

Médiamegjelenések:

 

http://rtl.hu/rtlklub/fokusz/sok-szulo-aggodik-az-uj-koznevelesi-torveny-miatt-2019

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-mozgasfejlodes-es-jatek-egyszerre

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-milyen-jatekokat-erdemes-valasztani-a-babaknak

http://tv2.hu/elozetesek/video/babapercek-hogyan-segitsuk-a-babak-mozgasanak-fejlodeset

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-a-babak-bore-specialis-apolast-igenyel

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-szemelyre-szabott-homeopatias-kezelesek

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-etelallergia-a-babaknal

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-zenelo-vetitogep-a-pici-nyugodt-almaert

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-a-mozgasfejlodes-legfontosabb-szakasza

http://tv2.hu/babavilag/video/babapercek-kepessegfejlesztes-gyurmaval