Dvorák Ildiko

Dvorák Ildiko

logopédus-pszichopedagógus, okleveles, szakvizsgázott gyógypedagógus

 

Szülőként sokféle problémával szembesülhetünk gyermekünk beszéde kapcsán: nem vagy keveset beszél? nem figyel a beszédre? nehezen érthető a beszéde? Logopédusként segíteni tudok abban, hogy mely problémák élettaniak és mi az, ami terápiát igényel.

Tanulmányaim során arra törekedtem, hogy minél magasabb szintű tudással álljak rendelkezésre, így lettem óvónőből gyógypedagógus (logopédus-pszichopedagógus), majd egyetemi és szakvizsga képzéssel bővítettem ismereteimet.

Munkám során logopédiai diagnosztikát, artikulációs szűrést, megkésett beszédfejlődés terápiáját, diszfázia terápiát, GMP – beszédészlelés és értés vizsgálatot és terápiát, pöszeterápiát végzek. Foglalkozom tanulási zavarok megelőzésével és korrekciójával (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia). Diagnosztikus munkám során komplex pedagógiai vizsgálattal tárom fel a gyermekek képességprofilját, azonosítva az ép és elmaradást mutató részképességeket.

Fontosnak tartom, hogy oldott légkörben, játékosan tudjak a gyermekekkel foglalkozni, a beszédében akadályozott kisgyermek teljes személyisége van fókuszban a terápián. A logopédiai terápia a gyermeknek lehetne monoton terápia, de az én feladatom, hogy a kellő motivációval átlendítsem őket beszédbeli problémáikon.