Szülőklub

A szülőklub havonta egyszer lehetőséget biztosít az autizmusban érintett gyermekek szüleinek, családtagjainak, pedagógusainak a közös beszélgetésre.
Minden alkalommal van egy kiemelt téma, amivel alaposabban foglalkozunk, ezzel kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat vitatjuk meg (pl. étkezési nehézségek, iskola választás, kommunikációs stratégiák).

A szülőklub kettős szerepet hivatott betölteni.

Egyrészt fontosnak ítéljük, hogy az érintettek megbízható forrásból, hiteles információkhoz jussanak a felmerülő kérdéseiket és problémáikat illetően. Célunk, hogy az autizmussal kapcsolatban alapvető és helytálló ismereteik legyenek, hiszen ők azok, akik együtt élnek a gyermekeikkel, a mindennapokban fellépő nehézségekkel és örömökkel egyaránt. Egyes témák esetében szakértők bevonásával igyekszünk még alaposabb információkkal szolgálni.

Másrészt nagyon fontos a sorstárs közösség építése, egyfajta kapcsolati háló kialakítása, olyan emberekkel tölteni értékes énidőt, akik megértéssel, együttérzéssel és esetleg valóban hasznos, jó tapasztalatokkal tudnak szolgálni.

És nem mellesleg jól szórakozunk!

Szelesné Kiss Anikó
gyógypedagógus – autizmus spektrum pedagógiája szakirány