Házirend

Kedves Érdeklődők, Szülők!

Fontos számunkra, hogy a gyermekük fejlődése érdekében minél hatékonyabb együttműködést alakítsunk ki a családokkal. Ennek érdekében kérjük néhány egyszerű szabály betartását, hogy az időt maximálisan arra használhassuk, hogy a gyermekkel, családdal foglalkozzunk. Sokan járnak hozzánk, ennek érdekében fontos, hogy optimalizálni lehessen a rendelkezésre álló időkereteket.

Fontos számunkra mindenki egészségnek védelme, ezért a Kitárul a világ Fejlesztő Központot csak egészséges gyermek látogathatja. Amennyiben valaki lázas, hőemelkedése van, hasmenése, vagy bármilyen fertőző betegsége van, maradjon otthon, pihenjen és gyógyuljon! Amennyiben mégis betegen hoznák be a gyermeket, kollégáink hazaküldik, az alkalom a bérletből levonásra kerül.

A fejlesztőhelyiségekben étel/ital fogyasztása (terápiás helyzeten kívül) szigorúan tilos! Ha a gyermek éhes, a várót/baba-mama szobát, vagy a teraszt használhatják.

A Kitárul a világ Fejlesztő Központot fenntartó cég felelősségbiztosítással rendelkezik. A fejlesztési órákon kívül a szülők felelőssége és kötelessége gyermekük felügyelete. Az órán kívüli esetleges balesetekért sem a terapeuták, sem az intézmény nem vállal felelősséget.

Tartsuk tiszteletben egymás idejét. Az órákat minimum 24 órával a megbeszélt időpont előtt kérjük lemondani! Ellenkező esetben az óra a bérletből levonásra kerül. Amennyiben a gyermek beteg, kérjük az oktatási-nevelési intézménybe kapott igazolást lefényképezni és a kollégáknak bemutatni. Kérjük, az órákra a megbeszélt időpontban érkezzenek! Mivel órarenddel dolgozunk, az órákat a megbeszélt kezdési időponthoz képest 45 perc után befejezzük.

A Kitárul a világ Fejlesztő Központban igyekszünk változatos, jó minőségű fejlesztőeszközöket nagy mennyiségben használni, ezért a fejlesztőhelyiségekben mind a gyermek, mind a szülő kizárólag az intézmény dolgozójának jelenlétében tartózkodhat.

Mivel sok család fordul meg nálunk és nagyon sokan szeretnének jönni, az intézmény bérletes rendszerben működik. Alkalmankénti fizetésre kizárólag szűrések, felmérések esetében van lehetőség. Bérleteink 6 hétig érvényesek. Annak érdekében, hogy mindenki, aki nálunk szeretné a fejlesztési órákat igénybe venni, ezt megtehesse, meg kellett hoznunk egy nehéz döntést. Ha egy család 2 alkalommal előzetes lemondás/egyeztetés alapján nem jelenik meg a fejlesztésen, a helyét nem tudjuk biztosítani.

Ha valaki szűrésre, felmérésre, tanácsadásra jelentkezik, és lemondás nélkül nem jelenik meg, a következő időpontot akkor tudja kérni, ha a szűrés árának 50%-át előre utalja. Természetesen a helyszínen már csak a fennmaradó 50%-ot fizeti ki.

Az egyik legnagyobb büszkeségünk a fejlesztések mellett a tanítás lehetősége. Az ELTE BGGYK autizmus szakirányáról rendszeresen hallgatók érkeznek hozzánk gyakorlatra. A hallgatók a gyakorlatvezetőjükkel (Szőke Melinda) egyeztetve órarészleteket, pedagógiai felméréseket/tervezéseket végeznek. Amennyiben ehhez nem járulnak hozzá, a saját gyógypedagógusuknál jelezhetik.

A Kitárul a világ Fejlesztő Központban elsősorban szakmai/marketing céllal fényképeket készítünk. Ennek felhasználási módjáról a szülőket előzetesen tájékoztatjuk, beleegyezésüket kérjük. Amennyiben nem járulnak hozzá a fotózáshoz/képek bizonyos területeken történő felhasználásához, erről írásban nyilatkozhatnak a gyermekkel foglalkozó kollégánál.

Az intézmény területén belül (hátul az udvarban) van dohányzásra kijelölt hely. Kérjük azt használják! Megértésüket köszönjük!

Amennyiben a szülők bármilyen problémát, nehézséget érzékelnek, kérjük a terapeutájuk felé jelezzék elsősorban. Amennyiben a probléma nem oldódik meg, úgy a Kitárul a világ Fejlesztő Központ vezetőjét (Szőke Melindát) keressék.

Panasz esetén értesítendő a gyermek gyógypedagógusa, stb. után:

Szőke Melinda
intézményvezető
1205 Budapest, Mártírok útja 57.
szokemelinda@kitarulavilag.hu

Budapest Főváros Kormányhivatalának Fogyasztóvédelmi Főosztálya
Cím: 1051 Budapest, Sas utca 19. III. emelet
Telefon: (1) 450-25-98
Email: fogyved_kmf_budapest@bfkh.gov.hu

 

Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Telefon: (1) 488-21-31
Email: bekelteto.testulet@bkik.hu
Honlap cím: bekeltet.bkik.hu